Blogg

RSS

En solcellsleverantör hjälper oss att bli miljömedvetna

12 Aug 2023

De flesta av oss är medvetna om att kostnaderna för elektricitet riskerar att bli högre i framtiden. Parera utvecklingen och kontakta en solcellsleverantör!

Från den seriösa debatten om miljöfrågor blir det allt tydligare att världen måste frigöra sig från användningen av fossila bränslen. Om inte, kommer delar av världen att försvinna från jordens yta och givetvis kommer även vårt land påverkas av ett alltmer lynnigt klimat. Och att Golfströmmen inte längre skulle fungera vill vi inte ens tänka på.

Men vad kan vi då som enskilda individer göra för att förhindra en klimatkris? Svaret är att vi kan göra åtskilligt och dra vårt eget strå till stacken. Vi kan exempelvis övergå till att värma upp våra hus med värmepump och vi kan generera stor del av vår elförbrukning genom att installera solpaneler på våra hustak, fabrikslokaler och ladugårdar.

En solcellsleverantör sänker vår elkostnader

Att bli miljövänlig och klimatsmart behöver inte kosta oss någonting. Om vi låter en solcellsleverantör montera solceller på våra villatak sparar vi inte bara miljön utan gynnar även vår hushållsekonomi. Många av oss vill gärna köpa en elbil för att undvika koldioxidutsläpp från vårt bilåkande med bensin- eller dieselbil. Med solpaneler på ett villatak kan vi få både elektricitet till våra hushållsapparater och till en elbil.

Lyser då solen tillräckligt mycket i vårt avlånga land? Sanningen är att vi har mycket goda förutsättningar att generera el från solen under stor del av året och det även långt upp i landet. Förklaringen är att tekniken med solceller har utvecklats drastiskt under den senaste tioårsperioden. Kolla in www.elavsol.se för mer information om solceller.

Rusta och matcha hittar du i Malmö

28 Oct 2022

Rusta och matcha i Malmö kan hjälpa dig att få ett nytt liv. I alla fall en ny inriktning på ditt liv när det gäller din karriär eller framtida försörjning.

Står du och trampar vid ett vägskäl utan att veta vad du ska ta dig för? Det kan hända alla någon gång i livet. När det sker är det bra om du kan få kvalificerad hjälp med att hitta ut ur ditt lilla dilemma.

Rusta och matcha är ett av alla de initiativ som specialiserat sig på att få ut människor i arbetslivet. Du kanske har varit sjuk länge och behöver testa något nytt. Men det kan också vara så att du blivit uppsagd på grund av arbetsbrist och det visar sig att just din kompetens inte är efterfrågad just nu.

Rusta och matcha arbetar effektivt för att hjälpa dig i Malmö

Rusta och matcha är ett koncept som inte bara finns i Malmö. Det finns över hela landet på olika platser. Om du har en spetskompetens gör de allt för att hjälpa dig hitta arbete eller praktik inom det området. Var säker på att de inte ger sig utan att ni tillsammans kommer leta med ljus och lykta.

Om din situation istället ser ut på det sättet att det helt inte längre finns jobb för dig som har de här kvalifikationerna, då kan det bli aktuellt att du ska omskolas, och i det läget kan du tillsammans med Rusta och matcha komma fram till vad du skulle vilja göra istället. Börja den processen här: rustaochmatchamalmö.se

Hur gör man om man vill bygga ett lågenergihus?

24 Oct 2022

Vill ni bygga ett lågenergihus men vet inte riktigt hur ni ska gå tillväga? Det finns byggföretags som är specialiserade på detta och som även kan rita huset.

Ett lågenergihus har, som namnet ger sken av, väldigt låg energiförbrukning. Vill man vara helt säker på att hålla energikostnaden nere ska man definitivt välja ett lågenergihus om man ska bygga nytt. Det krävs särskild kunskap för att bygga ett lågenergihus och att använda sig av vanliga hantverkare duger inte.

Tack och lov finns det flera byggbolag i Sverige som erbjuder arkitektritade nyckelfärdiga lågenergihus med totalentreprenad. De kan även hjälpa till att rita ett unikt lågenergihus anpassat efter de behov och den tomt man har. Vissa tomter är också unika och för att man ska få bygglov måste energihuset anpassas till omgivningen, vilket byggbolaget kan hjälpa till med.

Ta hjälp av företag som är experter på att bygga lågenergihus

Vill man bygga lågenergihus ska man boka ett kostnadsfritt möte med ett byggbolag som är specialiserat på lågenergihus. Har man redan en tomt kan det vara bra att ses där eftersom det då blir lättare att förstå varandra och att visualisera byggprojektet. Skriv gärna en lista med saker som är viktiga med huset.

Ska det exempelvis vara en enplansvilla i vinkel eller ett tvåplanshus med punschveranda? Ju fler detaljer och önskemål man har, desto bättre. Tänk också inredningsmässigt och ta gärna med inspirationsbilder. Då blir det lättare för byggföretaget att ta fram en korrekt offert med tillhörande ritningar.

Att köpa pool ovan mark

15 Oct 2022

Har du en dröm om att köpa pool? Känns det som ett alltför stort ingrepp i trädgården? Lösningen är att skaffa en pool som anläggs ovan mark. Läs tipset här.

Är du sugen på att skaffa pool? Känns det som ett alldeles för stort projekt? Framförallt är det allt underarbete som behövs som avskräcker, eller hur? Att gräva och stabilisera marken, plan botten och raka väggar under jorden. Hur gör man ens det? Går det att få in en grävmaskin, om än aldrig så liten, i trädgården?

Svaret på dina funderingar är naturligtvis att skaffa en pool som ligger ovan mark. Då behövs inget grävarbete alls. Det är faktiskt inte alls en dum kompromiss för att ändå få den där möjligheten att bada hemma i trädgården som du önskar.

Köpa pool – och bygga altan

Det finns hyfsat stora ovanmark-pooler på marknaden. Ni kommer att kunna bada hela familjen samtidigt om ni vill. Men installationen blir inte lika permanent. Det går enkelt att återställa gräsmattan om ni någon gång tröttnar på att ha pool – kanske när barnen vuxit upp och lämnat hemmet.

Ett tips för att få det snyggt och praktiskt är att integrera en rund pool ovan mark med en träaltan. Om du har möjlighet att bygga en sådan upphöjd altan i anslutning till huset så kan poolen vara nedsänkt i den, trots att den fortfarande står på marken. Runt sidorna av altanen gör du träväggar, med en lucka så att du kan komma in till pump och annat. Fiffigt, inte sant?

Rusta och matcha - ett program som leder till jobb

15 Oct 2022

Många vill göra gällande att arbetslösa egentligen är lata och att de bara vill ha en massa pengar för ingenting. Det finns ingen som helst sanning i detta. Faktum är att de allra flesta människor vill arbeta, ha en lön och att få känna sig behövd och uppskattad. Att vara arbetslös är att vara ekonomiskt handikappad och att känna sig mindre värd - det är den sanning som många idag upplever. Hur ska man då bryta cirkeln?

Genom att anmäla sig till Rusta och matcha - en ny tjänst från Arbetsförmedlingen - så får man en enklare väg fram till jobb. Här nedan följer lite information och viktiga punkter om vad Rusta och matcha innebär och vilka fördelar som finns med programmet.

 • Rusta och matcha finns idag i 85 svenska kommuner och fungerar som ersättare till den tidigare tjänsten Stöd och Matchning. Du kan be arbetsförmedlingen om hjälp med anmälan till tjänsten.
 • Rusta och matcha förbereder dig för jobb eller studier. Alla är unika och har unika egenskaper. Detta innebär att man också kan hitta helt nya områden och branscher att söka jobb inom. Rusta och Matcha har utbildade lotsar som är experter på att öppna nya dörrar för varje individ. Vad är du bra på?
 • Stöd och vägledning. Du kommer att få hjälp med allt från att skapa ett säljande CV vidare till att finslipa på intervjuteknik. Utöver detta så kommer du även att få använda ett stort kontaktnät samt hela tiden ges motiverande samtal. Rusta och Matcha erbjuder även enklare datautbildning i syfte att alla deltagare ska kunna möta de behov som idag ställs av arbetsgivare och företag.
 • Betalning vid sysselsättning. Ännu ett program där leverantören kan sko sig på att locka deltagare? Långt därifrån. Rusta och matcha får inte betalt förrän en deltagare erbjudits sysselsättning och det är en tydlig skillnad: man arbetar för att du ska få ett jobb - tillsammans med dig. Du och din lots blir ett lag som arbetar för varandra.

Markiser i Helsingborg - skydd mot sol och regn

10 Oct 2022

En varm sommardag kan ett rum bli alldeles stekhett. Med markiser i Helsingborg får du ett bra skydd mot solinstrålning och du sätter färg på fasaden.

En markis pryder ditt hus eller din uteplats, men framförallt har en markis praktiska funktioner. Det är naturligtvis härligt när solen lyser, men ibland värmer solinstrålning upp ett rum lite väl mycket. Att kunna fälla ut en markis ger lindring och svalka.

Hur bra skyddar en markis mot solinstrålning? Med en markis kan du ta bort uppemot 95 procent av värmestrålningen, eftersom ljusstrålarna inte når fram till dina fönster. Med en markis skyddar du också dina möbler från att successivt bli blekta. Om du har en markis uppsatt eller utfälld vintertid, skyddar du också mot kyla.

Typer av markiser i Helsingborg

Vill du bygga ett uterum eller en pergola? Tänk på att det kan bli olidligt varmt om solen ligger på och luften står still i rummet. Med en pergolamarkis får du en bra lösning. Du får ett öppningsbart tak som medger luftcirkulation. När du stänger igen markisen får du ett tak som skyddar mot regn och vind.

Att välja markis till fönster, över uteplats eller till ett uterum är inte helt enkelt. Färg och utseende är en sak, men framförallt måste oftast en markis skräddarsys och måttbeställas. Om du ska köpa markiser i Helsingborg ska du ta kontakt med en firma med expertkunnande. Du får ett hembesök och du väljer markis och experten tar mått. Du kan beställa markiser inklusive montage.

Enkelt att köpa ditt hundfoder

29 Sep 2022

För att hitta det bästa hundfodret till din hund, så behöver du inte besöka en djuraffär. Även i den vanliga affären kan du hitta foder av bra kvalité.

Att ha en bästa vän vid sin sida har verkligen förgyllt ens dagar. Lilla Bruno är med en vart man än är. Till och med på jobbet får han följa med. På ålderdomshemmet älskar de Bruno nästan lika mycket som matte själv gör. Inte så konstigt, vem blir inte glad av att se den gyllenbruna hunden komma travande med svansen högt och viftande.

Det är bara vid en del tillfällen som Bruno inte får följa med, det är när man ska handla mat själv, men även till honom. Hade han fått följa med i affären, då hade han gjort det. Men dessvärre är hundar inte tillåtna där. Som tur var har man både mataffär och lågprismarknad i närheten, så med bra planering kan man ta allt samtidigt.

Hundfoder av med bra näring

Precis som man själv behöver bra mat med bra energi för att orka med, så behöver även hunden det. I olika affärer, som till exempel lågprismarknaden, kan du köpa hundfoder av bra kvalité och med bra näring i. Det finns olika kända märken där, så om inte det första passar, kan du alltid testa ett annat.

För att göra fodringen lite mer givande för din hund, så kan du kasta ut torrfodret i gräset, men du kan även skaffa en matskål som är svårare att äta från. Köp in foder till din hund här: www.rusta.com

Fasadrenovering i Helsingborg gör ditt hus hållbart

29 Aug 2022

Om du har en enstegsfasad och du börjar få in fukt i fastigheten, är det dags att byta fasad. Låt ett företag som kan fasadrenovering i Helsingborg göra jobbet.

Du äger ett hyreshus, som ligger alldeles vid stranden. Dina hyresgäster har vacker utsikt över Öresund men husets fasad har blivit illa åtgången av saltstänkt vind. Huset har en enstegsfasad och risken är stor att fukt och mögel kommer att skada huset allvarligt.

Hus har ibland byggts med enstegsfasad. Metoden har gett en låg kostnad, men en sådan fasad klarar inte alltid de klimatförhållanden som finns. Fasaden luftas inte tillräckligt och då uppstår fukt och mögel. Dessutom kan huset vara dåligt isolerat, vilket gör att driftskostnaden för energi successivt springer iväg.

Fasadrenovering med kompetens

Vid fasadrenovering kommer din fastighet först att väderskyddas. Därefter rivs den gamla fasaden bort. Puts, isolering och gips som finns tas bort. Om stommen i huset visar sig vara skadad byts den. Nu börjar arbetet med den nya fasaden. Isolering, vindpapp och klimatskiva sätts upp. Därefter monteras en ventilerad regel. En luftspalt bildas. I ett slutsteg monteras en putsad skiva.

För att byta fasad i Helsingborg ska du kontakta ett företag som kan jobbet och som kan hänvisa till referensobjekt. Sådana har de många. Företagets representanter inspekterar dina husfasader och föreslår åtgärder för renovering. Efter renovering får du tillbaka en fasad som ytligt ser ut som den gamla, men som är i mycket bättre skick. Du får ett bra skydd mot både fukt och brand.

Dags för nya däck till bilen? Kontakta en däckverkstad i Helsingborg

5 Nov 2021

Bilen rullar många mil varje år. En del kör mer och en del mindre, men en sak är säker: bildäcken bör vara i gott skick. Anlita en däckverkstad i Helsingborg när du behöver nya däck till bilen.

Din älskade pärla har hängt med dig under många år nu. Frun tycker att det börjar bli dags för er att inhandla en ny bil och kassera den gamla, men det håller du inte alls med om. Kanske kan bilen rulla i flera år till, men den kan behöva lite uppfräschning. Den behöver dels få nya däck men också nya vindrutetorkare och lite annat smått och gott. Du tycker om din bil. Du köpte den för många år sedan och den har tjänat dig väl varje dag sedan dess. Du sitter som en kung i den och den rullar fortfarande fram perfekt på vägarna.

Experter med koll på däck

Under veckan som kommer ska du kontakta en däckverkstad helsingborg som kommer att hjälpa dig med nya däck till pärlan. Det känns inte längre säkert att åka med de däck som sitter på bilen just nu. Mönsterdjupet börjar bli riktigt dåligt, så ett set med nya däck är nödvändigt. Säkerheten är viktig. Däcken bör vara i gott skick och klara av de olika vägförhållanden som de blir utsatta för. En däckverkstad har koll på däck och kan hjälpa dig ordna perfekta däck till just din bil. Du bokar en tid på den lokala däckverkstaden redan i veckan.

Ta in hjälp med flyttstädningen

29 Jun 2019

Flyttstädning är något som är mycket viktigt men inte särskilt motiverande eftersom man bara vill till det nya boendet och påbörja upppackningen och börja "boa" sig och göra sig hemmastadd. Det är dock något som måste göras och dessutom oerhört noggrant. 

När man lämnar sin gamla bostad så måste såklart den nya ägaren eller hyresgästen mötas av en ren och fräsch bostad precis som man själv vill när man flyttar in. Det hör inte bara till god sed att städa efter flytten, det finns risk att den utflyttande parten kan bli debiterad för en extra städning om den inte är korrekt utförd.

Noggrann flyttstädning

I en flyttstädning ska alla de traditionella utrymmena i bostaden noga städas, men även utrymmen som förråd, källare, vind och garage och liknande. Och den utflyttande parten är ansvarig att detta sker.

Alla utrymmen såväl inne och ute ska även vara tömda på förenål. Inne ska bostaden var grundligt städad. Förutom vanlig dammsugning och torkning av samtliga rum är det också viktigt att golvbrunnar, väggar, dörrkarmar, fönster, toaletter och skåp rengörs. Även vitvarorna måste rengöras genom att man drar ut dem och städar bakom.

Tid för annat

Det är mycket smidigt och skönt att få hjälp med flyttstädningen. Då frigörs tid effektivt för allt annat som måste ordnas vid flytten och man slipper oroa sig för att det inte ska bli tillräckligt rent. När man anlitar en städfirma får man en perfekt utförd städning enligt konstens alla regler.

Man får en garanti på att allt är i sin ordning och eventuella brister åtgärdas kostnadsfritt och kan få städningen utförd precis när man önskar det. Så boka inte städningen i god tid före flytten.

Ta hjälp av RUT-avdrag för hushållsnära tjänster

Självklart kostar det en slant när man anlitar städhjälp och då är det bra att städhjälp ingår i det så kallade RUT-avdraget. Det har blivit mycket populärt på grund av att det är så enkelt. Det enda man behöver göra är att säga till städbolaget så dras det av på fakturan. Kriterierna är att man måste vara över 18 år och skriven i Sverige. Man får då 50 procent avdraget på slutsumman. Det gäller på arbetskostnaden och man får dra av upp till 25 000 kronor om man är 18-65 år. Är man över 65 år är summan 50 000 kronor per år. 

Söker du en duktig och pålitlig städfirma i Norrtälje som kan flyttstädning kan du läsa mer här: www.flyttstädningnorrtälje.biz.

När du behöver flyttstädning i Helsingborg

23 May 2019

När man ska flytta är det alltid mycket att göra. På relativt kort tid ska man (oftast) packa, rensa ut allt man inte vill ha med sig eller sälja eller ge bort. Samtidigt ska man packa ner allt och helst inte glömma något som man upptäcker för sent att man inte har sett eller glömt bort packa ned. Dessutom, som om det inte var nog med själva flytten, packningen och att bära ut allt och sedan bära in dem igen. Sedan måste man utföra en flyttstädning i Helsingborg innan man kan lämna den gamla bostaden i Helgingborg. Då kan det vara bra att ha en kom-ihåg-lista som hjälp för allt som bör göras. Så är det bara att checka av den vartefter man är klar med uppgifterna.

 1. Boka flyttbil – att boka flyttbild, eller flyttfirma är bland det absolut  viktigaste då många ofta vill flytta under samma datum under en månad; antingen i början eller slutet av månaden. De flesta betalar ju för sin bostad i början eller slutet av månaden - de flesta i slutet av månaden. Och man vill helst inte ha dubbla boenden. Därför vill de flesta flytta i slutet av månaden. Ska man då få en flyttbil just när man behöver det, bör man vara tidigt ute och boka flyttbil eller flyttfirma
 2. Skaffa packlådor/Ikeakassar – det är alltid bra att se till att ha hemma packlådor, eller varför inte Ikeakassar? Packar man i Ikeakassar ser man till att inte packa för tungt och det blir lättare bära sakerna då.
 3. Börja med att packa allt i garage och förråd – att börja packa allt som finns i garaget och i förrådet är bra, därför att man då inte riskerar att glömma bort att packa de sakerna. Dessutom är det sällan som man behöver använda de saker som man har där.
 4. Packa allt i garderober – när man är klar med garaget och förrådet är det en bra början att packa det man har skuffat undan i garderoberna. Det är sällan man använder allt man har i dem.
 5. Skruva isär alla möbler – den som är väl förberedd ser till att skruva isär möblerna. Genom att ha dem isär är de både lättare att flytta och så riskerar man inte att de far illa eller är skrymmande.
 6. Flyttstäda – här måste man i princip städa och rengöra precis allt mellan golv och tak, i alla rum. Glöm inte städa trädgården, altanen och balkongen.
 7. Hämta flyttbil och transportera alla saker – har du bokat flyttfirma behöver du inte komma ihåg detta moment, om inte bör du hämta bilen tidigt på morgonen och köra alla saker. Tveka inte fråga sikt och vänner om bärhjälp. Det är bättre det än att skada ryggen. Bjud på match dryck som tack, och sedan lär de vilja ha din hjälp när de behöver det senare.
 8. Packa upp och möblera – sista momentet och snart är du klar med hela flytten. Detta är bästa delen och trevligast!

Svårt att välja hus?

28 Aug 2018

Ska du flytta, eller har du nyss flyttat till Helsingborg? Det är bara att gratulera att du har valt den trevliga staden Helsingborg till din hemstad. Helsingborg är på många sätt Sveriges port ner till kontinenten. Det är därifrån som åker ner till Danmark. Det är svenska gräddhyllan och många svenskars stolthet, staden Helsingborg. Staden är en gammal vikingastad i och med sitt strategiska läge. Närheten till Danmark gjorde staden utsatt för danska och svenska kriser med krigigheter som följd av strider om dominans över Öresund. Det var först efter 1700-talet som Helsingborg fick vara i fred som stad.

Stadens strategiska läge har gjort att staden har många turister antingen på väg till Danmark (från Sverige), eller på väg till Stockholm (från Danmark). Stadens goda läge nära havet har historiskt gjort staden till en av de mest strategiska hamnstäder med stor sjöfart. Helsingborg har alltid kopplat ihop de två största motorvägarna Riksettan och Rikstvåan, men numera går motorvägarna runt staden i stället för in i den.

Letar ni hus?

Letar man efter ett hus, eller bostadsrätt, visar en snabb sökning på hemnet.se att det i nuläget finns kring 280 hus, radhus eller bostadsrätter att välja mellan. När man är ute och letar efter ett nytt hus kan det finnas några olika aspekter som är viktiga när det kommer till hus och vad man anser är viktigt; finns det några miljövänliga funktioner som kan vara viktiga att ha. 

Vill man ha det där lilla extra, kan man leta efter smarta hus; så kallade KNX-hus. Ett KNX-hus är ett så kallat smart hus, som är extra energisnålt och har integrerade funktioner som är ihopkopplade med varandra. De husen är utrustade med sensorer som antingen kan släcka, tända eller sända signaler, till dig som är husägare. Särskilt viktigt är det om man är bortrest, kan huset så att säga vakta sig självt genom att lampor kan tändas och släckas så att det ser ut som att någon är hemma.

Köp hus med egen elproduktion

Man kan skaffa sig ett hus med egen elproduktion och som har solceller på taket. Med hjälp av dem kan man få hela sitt hus försett med den el som huset behöver. På det sättet kan man spara el och lägga de kostnaderna på trevligare saker än dyr el. Solcellerna som monteras på tak, håller länge och kräver inget underhåll, de garanterar att du får den el som du behöver till huset. Läs mer om både KNX-hus och solceller på hus här.

Flyttstädning – en RUT-tjänst

23 Apr 2018

Många som flyttar tror att de kan göra avdrag på själva flyttjänsten, men det stämmer inte. Det är ju så bekvämt och praktiskt att anlita en flyttfirma som gör allt det tunga lyftandet åt en. Tänk att bara packa sina egna personliga tillhörigheter och sätta sig bekvämt i bilen och sedan öppna dörren till sin nya bostad i Helsingborg och sedan få alla sakerna på plats av flyttfirman. Vissa flyttfirmor erbjuder hela paketet med flytten; de kommer och packar sakerna, flyttstädar och packar upp alla saker sedan på det nya stället. Men det är bara flyttstädningen som är avdragsgill som en RUT-tjänst.

Ska du flytta från Örebro?

Säg att du ska flytta från Örebro och letar efter ett företag som kan komma och flyttstäda. Då behöver du anlita ett städbolag som har en god renommé. Du vill ju helst att de gör städningen så bra att den blir godkänd av dem som flyttar in i din gamla bostad och som inte kostar skjortan. Du kan alltid googla flyttstädning Örebro, så får du förslag av Google på flertalet firmor som flyttstädar i Örebro.

Detta bör firman göra för dig

I köket

 1. De bör rengöra kaklet på väggar och eventuellt golv
 2. Rengöra spis, på och bakom spisen
 3. Rengöra ugn och ugnsplåtar och -galler
 4. Rengöra kyl och frys, plus alla lådor och hyllor
 5. Rengöra diskbänk och arbetsbänk
 6. Rengöra alla köksskåp och luckor in- och utvändigt.

I badrummet

 1. Rengöra väggar och golv
 2. Rengöra toalettstol, badkar och duschkabin
 3. Rengöra golvbrunn
 4. Rengöra badrumsskåpet och speglar
 5. Rengöra handfat på ovan- och undersidan

I alla rum

 1. I alla rum bör de rengöra fönster, fönsterbrädor och fönsterkarmar
 2. Torka av alla innerdörrar 
 3. Torka av alla lister, såsom golv- och dörrlister
 4. Rengöra golv, väggar och och tak från damm
 5. Rengöra elementen på utsidan och bakom elementen

Balkong eller altan

 1. Ta bort allt som kan finnas på balkkong eller altan
 2. Rengöra balkong eller altanen

Att anlita en städfirma för flyttstädningen

När du väljer städfirman som ska utföra själva flyttstädningen åt dig bör du välja en städfirma som är erfarna av flyttstädning, eftersom den är så mycket viktigare än den vanliga hemstädningen. Det är viktigt att de gör städningen omfattande och nogrannt. Be därför om både offert och referenser. Kom ihåg att själva flyttstädningen är avdragsgill. Har du tur och inte använt dig av RUT-avdragen innan under det år som du flyttar, kan du halvera kostnaden och får en bra och billig flyttstädning. Anlitar du en erfaren städfirma vet de vad som krävs vid en flyttstädning. Fortsätt läsa här om ett företag som utför flyttstädningar i Örebro.

Den längre flytten är tuffare

16 Apr 2018

Att flytta kommer ofta med tudelade känslor. Å ena sidan är man förväntansfull och står redo att vända blad för att påbörja ett nytt kapitel i sitt liv. å andra sidan ska man bryta upp från ett invant mönster och lämna en bostad som man trivts i och har goda minnen ifrån. Särskilt påtagliga blir de senare känslorna om flytten i fråga sker från en stad till en annan och ifall avståndet dem emellan är långt.

Ska du exempelvis flytta från Södertälje till Helsingborg för att du fått ett bra arbete där så är det inte bara att borsta bort alla minnen, låsa dörren och sticka. Nej, dels så har du ett behov av att säga adjö till Södertälje också; en vemodig känsla som innebär att du ska säga hejdå till gamla arbetskollegor, släkt och vänner. Dels så har du också själva flytten i sig att ordna med också. något som inte är del lättaste vid en flytt som är så pass lång. skulle du flytta inom Södertälje så skulle du förmodligen, med hjälp av vänner, kunna klara dig helt på egen hand.

Så är sällan fallet då man ser till längre flyttar där man ofta som flyttande måste ta professionell hjälp - åtminstone vid någon del av flytten. del av flytten? Ja, delar man upp en flytt så handlar det primärt om tre stycken delar: packning och bärande, transport och efterarbete i form av en flyttstädning.

Den senare punkten är den vanligaste då det kommer till att ta hjälp. Av förklarliga skäl: du vill knappast åkatillbaka från Helsingborg enbart för att genomföra en flyttstädning i Södertälje, eller hur?

Ta hjälp hela vägen vid din flytt

Det är således inte ovanligt att man vid en flytt till en annan stad anlitar en städfirma som sköter den obligatoriska flyttstädning som ingår i en flytt. Det har dels den logistiska förklaringen vi gick igenom ovan - att man inte vill åka långt enbart för att städa. dels så finns en ekonomisk förklaring också. En flyttstädning inkluderas nämligen i Rut-avdraget och det gör att man som kund kan dra av halva beloppet för arbete på sin deklaration med ett årligt tak på 25.000 kronor.

Det som är intressant numera är följande: numera så är även flytten i sig inkluderat i denna förmånliga skatterabatt. Du kan alltså anlita en flyttfirma för att packa, bära och transportera alla dina saker från Södertälje till Helsingborg och - på samma sätt som fin flyttstädning - dra av halva arbetskostnaden. Det här öppnar helt nya möjligheter - både för dig som kund och för företag som håller sig i framkant. Som exempel kan vi säga att det idag finns flertalet städföretaget som utvidgat sin verksamhet så tillvida att de även kan bistå med att flytta. Man har alltså blivit en slags hybrid mellan en städ- och en flyttfirma och det är verkligen ingen dum idé att ta denna hjälp vid en längre flytt.

Du köper en tjänst där både flytt- och flyttstädning ingår, du använder ditt rut-avdrag och drar av halva arbetskostnaden - en summa som ofta är dragen direkt på fakturan också. Det enda jobb du behöver göra är att kolla upp huruvida du är berättigad att använda Rut (det kan du göra direkt på Skatteverkets hemsida) och att kolla upp vilka företag som erbjuder den här lösningen och kombinationen.

Vi skulle säga att det här är en lösning som passar vid varje flytt, men som är speciellt anpassad för just de längre typerna där du som flyttande ska installera dig i en helt ny stad. Genom detta så blir avskedet lättare och stressen betydligt mindre.

Flyttstädning - är det nödvändigt?

8 Mar 2018

Det enkla svaret på frågan i rubriken är – ja! En flyttstädning är nödvändig att genomföra. Anledningen till detta är att en flyttstädning kommer att underlätta för nästkommande personer – alltså de som ska flytta in i den bostad du bott i. Du vill ha städat då du flyttar till en ny bostad och på samma sätt så vill också andra det. På det stora hela så handlar det om att underlätta för varandra och att visa lite respekt. Att en flyttstädning är jobbig däremot, det är en helt annan femma. Det går inte att förneka att den tar tid att genomföra, att den kräver stor koncentration och att det är fysiskt ansträngande att hålla på med en flyttstädning. Har du aldrig gjort detta så kan vi säga att du ska flytta ut från din lägenhet och behöver en flyttstädning i Malmö och att den flyttstädnings om är ålagd dig att genomföra innehåller följande moment:

 • Köket. I köket ska alla skår torkas ur, kyl- och frys ska rengöras (och frostas ur), ugn och spis måste vara ordentligt rengjorda. Fläkten ska vara städad, alla bänkskivor ska torkas av och alla hyllor ska vara fria från damm och smuts
 • Badrummet Toaletten ska vara skinande ren. Badkar och dusch likaså. Kakel och fogar ska vara fria från avlagringar. Handfat ska vara ordentligt rengjort och alla skåp ska städas
 • Golv Alla golv ska dammsugas och skuras.
 • Fönster Samtliga fönster ska putsas - på alla fyra sidor. Mellan fönstren ska det vara rengjort och även persienner ska dammtorkas
 • Övrigt Garderober som ska lämnas ska också städas, alla skåp ska torkas ur, förråd ska tömmas, takarmaturer torkas av, lister dammas och så vidare

Ta hjälp med din flyttstädning

Som synes så handlar en flyttstädning om att precis allting ska städas i den gamla bostaden. Det är något som tar lång tid – ofta längre än vad man trott – och därför så kan det definitivt finnas ett värde i att strunta i sin flyttstädning. Strunta i, som att låta någon annan sköta den.

Det som numera är möjligt är nämligen att använda rut-avdraget vid en flyttstädning. Det innebär att du kan anlita en städfirma i Malmö som sköter allt jobb och där du drar av halva beloppet för arbetet på din deklaration.

Det finns två saker att tänka på gällande denna lösning:

1) se till att du är berättigad att använda RUT-avdraget. Det kan du kolla upp genom att ringa Skatteverket eller genom att besöka myndighetens hemsida och logga in med ditt bank-id.

2) anlita rätt företag. Du vill inte betala för ett fuskjobb och tvingas städa om själv. Undersök innan och ring gärna referenser för att säkerställa kvalitet. Se även till att företaget närvarar vid besiktningen så att de direkt kan städa det som det eventuellt finns missnöje kring.

← Äldre inlägg