Blogg

RSS

Fasadrenovering i Helsingborg gör ditt hus hållbart

29 Aug 2022

Om du har en enstegsfasad och du börjar få in fukt i fastigheten, är det dags att byta fasad. Låt ett företag som kan fasadrenovering i Helsingborg göra jobbet.

Du äger ett hyreshus, som ligger alldeles vid stranden. Dina hyresgäster har vacker utsikt över Öresund men husets fasad har blivit illa åtgången av saltstänkt vind. Huset har en enstegsfasad och risken är stor att fukt och mögel kommer att skada huset allvarligt.

Hus har ibland byggts med enstegsfasad. Metoden har gett en låg kostnad, men en sådan fasad klarar inte alltid de klimatförhållanden som finns. Fasaden luftas inte tillräckligt och då uppstår fukt och mögel. Dessutom kan huset vara dåligt isolerat, vilket gör att driftskostnaden för energi successivt springer iväg.

Fasadrenovering med kompetens

Vid fasadrenovering kommer din fastighet först att väderskyddas. Därefter rivs den gamla fasaden bort. Puts, isolering och gips som finns tas bort. Om stommen i huset visar sig vara skadad byts den. Nu börjar arbetet med den nya fasaden. Isolering, vindpapp och klimatskiva sätts upp. Därefter monteras en ventilerad regel. En luftspalt bildas. I ett slutsteg monteras en putsad skiva.

För att byta fasad i Helsingborg ska du kontakta ett företag som kan jobbet och som kan hänvisa till referensobjekt. Sådana har de många. Företagets representanter inspekterar dina husfasader och föreslår åtgärder för renovering. Efter renovering får du tillbaka en fasad som ytligt ser ut som den gamla, men som är i mycket bättre skick. Du får ett bra skydd mot både fukt och brand.

Dags för nya däck till bilen? Kontakta en däckverkstad i Helsingborg

5 Nov 2021

Bilen rullar många mil varje år. En del kör mer och en del mindre, men en sak är säker: bildäcken bör vara i gott skick. Anlita en däckverkstad i Helsingborg när du behöver nya däck till bilen.

Din älskade pärla har hängt med dig under många år nu. Frun tycker att det börjar bli dags för er att inhandla en ny bil och kassera den gamla, men det håller du inte alls med om. Kanske kan bilen rulla i flera år till, men den kan behöva lite uppfräschning. Den behöver dels få nya däck men också nya vindrutetorkare och lite annat smått och gott. Du tycker om din bil. Du köpte den för många år sedan och den har tjänat dig väl varje dag sedan dess. Du sitter som en kung i den och den rullar fortfarande fram perfekt på vägarna.

Experter med koll på däck

Under veckan som kommer ska du kontakta en däckverkstad helsingborg som kommer att hjälpa dig med nya däck till pärlan. Det känns inte längre säkert att åka med de däck som sitter på bilen just nu. Mönsterdjupet börjar bli riktigt dåligt, så ett set med nya däck är nödvändigt. Säkerheten är viktig. Däcken bör vara i gott skick och klara av de olika vägförhållanden som de blir utsatta för. En däckverkstad har koll på däck och kan hjälpa dig ordna perfekta däck till just din bil. Du bokar en tid på den lokala däckverkstaden redan i veckan.

Ta in hjälp med flyttstädningen

29 Jun 2019

Flyttstädning är något som är mycket viktigt men inte särskilt motiverande eftersom man bara vill till det nya boendet och påbörja upppackningen och börja "boa" sig och göra sig hemmastadd. Det är dock något som måste göras och dessutom oerhört noggrant. 

När man lämnar sin gamla bostad så måste såklart den nya ägaren eller hyresgästen mötas av en ren och fräsch bostad precis som man själv vill när man flyttar in. Det hör inte bara till god sed att städa efter flytten, det finns risk att den utflyttande parten kan bli debiterad för en extra städning om den inte är korrekt utförd.

Noggrann flyttstädning

I en flyttstädning ska alla de traditionella utrymmena i bostaden noga städas, men även utrymmen som förråd, källare, vind och garage och liknande. Och den utflyttande parten är ansvarig att detta sker.

Alla utrymmen såväl inne och ute ska även vara tömda på förenål. Inne ska bostaden var grundligt städad. Förutom vanlig dammsugning och torkning av samtliga rum är det också viktigt att golvbrunnar, väggar, dörrkarmar, fönster, toaletter och skåp rengörs. Även vitvarorna måste rengöras genom att man drar ut dem och städar bakom.

Tid för annat

Det är mycket smidigt och skönt att få hjälp med flyttstädningen. Då frigörs tid effektivt för allt annat som måste ordnas vid flytten och man slipper oroa sig för att det inte ska bli tillräckligt rent. När man anlitar en städfirma får man en perfekt utförd städning enligt konstens alla regler.

Man får en garanti på att allt är i sin ordning och eventuella brister åtgärdas kostnadsfritt och kan få städningen utförd precis när man önskar det. Så boka inte städningen i god tid före flytten.

Ta hjälp av RUT-avdrag för hushållsnära tjänster

Självklart kostar det en slant när man anlitar städhjälp och då är det bra att städhjälp ingår i det så kallade RUT-avdraget. Det har blivit mycket populärt på grund av att det är så enkelt. Det enda man behöver göra är att säga till städbolaget så dras det av på fakturan. Kriterierna är att man måste vara över 18 år och skriven i Sverige. Man får då 50 procent avdraget på slutsumman. Det gäller på arbetskostnaden och man får dra av upp till 25 000 kronor om man är 18-65 år. Är man över 65 år är summan 50 000 kronor per år. 

Söker du en duktig och pålitlig städfirma i Norrtälje som kan flyttstädning kan du läsa mer här: www.flyttstädningnorrtälje.biz.

När du behöver flyttstädning i Helsingborg

23 May 2019

När man ska flytta är det alltid mycket att göra. På relativt kort tid ska man (oftast) packa, rensa ut allt man inte vill ha med sig eller sälja eller ge bort. Samtidigt ska man packa ner allt och helst inte glömma något som man upptäcker för sent att man inte har sett eller glömt bort packa ned. Dessutom, som om det inte var nog med själva flytten, packningen och att bära ut allt och sedan bära in dem igen. Sedan måste man utföra en flyttstädning i Helsingborg innan man kan lämna den gamla bostaden i Helgingborg. Då kan det vara bra att ha en kom-ihåg-lista som hjälp för allt som bör göras. Så är det bara att checka av den vartefter man är klar med uppgifterna.

 1. Boka flyttbil – att boka flyttbild, eller flyttfirma är bland det absolut  viktigaste då många ofta vill flytta under samma datum under en månad; antingen i början eller slutet av månaden. De flesta betalar ju för sin bostad i början eller slutet av månaden - de flesta i slutet av månaden. Och man vill helst inte ha dubbla boenden. Därför vill de flesta flytta i slutet av månaden. Ska man då få en flyttbil just när man behöver det, bör man vara tidigt ute och boka flyttbil eller flyttfirma
 2. Skaffa packlådor/Ikeakassar – det är alltid bra att se till att ha hemma packlådor, eller varför inte Ikeakassar? Packar man i Ikeakassar ser man till att inte packa för tungt och det blir lättare bära sakerna då.
 3. Börja med att packa allt i garage och förråd – att börja packa allt som finns i garaget och i förrådet är bra, därför att man då inte riskerar att glömma bort att packa de sakerna. Dessutom är det sällan som man behöver använda de saker som man har där.
 4. Packa allt i garderober – när man är klar med garaget och förrådet är det en bra början att packa det man har skuffat undan i garderoberna. Det är sällan man använder allt man har i dem.
 5. Skruva isär alla möbler – den som är väl förberedd ser till att skruva isär möblerna. Genom att ha dem isär är de både lättare att flytta och så riskerar man inte att de far illa eller är skrymmande.
 6. Flyttstäda – här måste man i princip städa och rengöra precis allt mellan golv och tak, i alla rum. Glöm inte städa trädgården, altanen och balkongen.
 7. Hämta flyttbil och transportera alla saker – har du bokat flyttfirma behöver du inte komma ihåg detta moment, om inte bör du hämta bilen tidigt på morgonen och köra alla saker. Tveka inte fråga sikt och vänner om bärhjälp. Det är bättre det än att skada ryggen. Bjud på match dryck som tack, och sedan lär de vilja ha din hjälp när de behöver det senare.
 8. Packa upp och möblera – sista momentet och snart är du klar med hela flytten. Detta är bästa delen och trevligast!

Svårt att välja hus?

28 Aug 2018

Ska du flytta, eller har du nyss flyttat till Helsingborg? Det är bara att gratulera att du har valt den trevliga staden Helsingborg till din hemstad. Helsingborg är på många sätt Sveriges port ner till kontinenten. Det är därifrån som åker ner till Danmark. Det är svenska gräddhyllan och många svenskars stolthet, staden Helsingborg. Staden är en gammal vikingastad i och med sitt strategiska läge. Närheten till Danmark gjorde staden utsatt för danska och svenska kriser med krigigheter som följd av strider om dominans över Öresund. Det var först efter 1700-talet som Helsingborg fick vara i fred som stad.

Stadens strategiska läge har gjort att staden har många turister antingen på väg till Danmark (från Sverige), eller på väg till Stockholm (från Danmark). Stadens goda läge nära havet har historiskt gjort staden till en av de mest strategiska hamnstäder med stor sjöfart. Helsingborg har alltid kopplat ihop de två största motorvägarna Riksettan och Rikstvåan, men numera går motorvägarna runt staden i stället för in i den.

Letar ni hus?

Letar man efter ett hus, eller bostadsrätt, visar en snabb sökning på hemnet.se att det i nuläget finns kring 280 hus, radhus eller bostadsrätter att välja mellan. När man är ute och letar efter ett nytt hus kan det finnas några olika aspekter som är viktiga när det kommer till hus och vad man anser är viktigt; finns det några miljövänliga funktioner som kan vara viktiga att ha. 

Vill man ha det där lilla extra, kan man leta efter smarta hus; så kallade KNX-hus. Ett KNX-hus är ett så kallat smart hus, som är extra energisnålt och har integrerade funktioner som är ihopkopplade med varandra. De husen är utrustade med sensorer som antingen kan släcka, tända eller sända signaler, till dig som är husägare. Särskilt viktigt är det om man är bortrest, kan huset så att säga vakta sig självt genom att lampor kan tändas och släckas så att det ser ut som att någon är hemma.

Köp hus med egen elproduktion

Man kan skaffa sig ett hus med egen elproduktion och som har solceller på taket. Med hjälp av dem kan man få hela sitt hus försett med den el som huset behöver. På det sättet kan man spara el och lägga de kostnaderna på trevligare saker än dyr el. Solcellerna som monteras på tak, håller länge och kräver inget underhåll, de garanterar att du får den el som du behöver till huset. Läs mer om både KNX-hus och solceller på hus här.

Flyttstädning – en RUT-tjänst

23 Apr 2018

Många som flyttar tror att de kan göra avdrag på själva flyttjänsten, men det stämmer inte. Det är ju så bekvämt och praktiskt att anlita en flyttfirma som gör allt det tunga lyftandet åt en. Tänk att bara packa sina egna personliga tillhörigheter och sätta sig bekvämt i bilen och sedan öppna dörren till sin nya bostad i Helsingborg och sedan få alla sakerna på plats av flyttfirman. Vissa flyttfirmor erbjuder hela paketet med flytten; de kommer och packar sakerna, flyttstädar och packar upp alla saker sedan på det nya stället. Men det är bara flyttstädningen som är avdragsgill som en RUT-tjänst.

Ska du flytta från Örebro?

Säg att du ska flytta från Örebro och letar efter ett företag som kan komma och flyttstäda. Då behöver du anlita ett städbolag som har en god renommé. Du vill ju helst att de gör städningen så bra att den blir godkänd av dem som flyttar in i din gamla bostad och som inte kostar skjortan. Du kan alltid googla flyttstädning Örebro, så får du förslag av Google på flertalet firmor som flyttstädar i Örebro.

Detta bör firman göra för dig

I köket

 1. De bör rengöra kaklet på väggar och eventuellt golv
 2. Rengöra spis, på och bakom spisen
 3. Rengöra ugn och ugnsplåtar och -galler
 4. Rengöra kyl och frys, plus alla lådor och hyllor
 5. Rengöra diskbänk och arbetsbänk
 6. Rengöra alla köksskåp och luckor in- och utvändigt.

I badrummet

 1. Rengöra väggar och golv
 2. Rengöra toalettstol, badkar och duschkabin
 3. Rengöra golvbrunn
 4. Rengöra badrumsskåpet och speglar
 5. Rengöra handfat på ovan- och undersidan

I alla rum

 1. I alla rum bör de rengöra fönster, fönsterbrädor och fönsterkarmar
 2. Torka av alla innerdörrar 
 3. Torka av alla lister, såsom golv- och dörrlister
 4. Rengöra golv, väggar och och tak från damm
 5. Rengöra elementen på utsidan och bakom elementen

Balkong eller altan

 1. Ta bort allt som kan finnas på balkkong eller altan
 2. Rengöra balkong eller altanen

Att anlita en städfirma för flyttstädningen

När du väljer städfirman som ska utföra själva flyttstädningen åt dig bör du välja en städfirma som är erfarna av flyttstädning, eftersom den är så mycket viktigare än den vanliga hemstädningen. Det är viktigt att de gör städningen omfattande och nogrannt. Be därför om både offert och referenser. Kom ihåg att själva flyttstädningen är avdragsgill. Har du tur och inte använt dig av RUT-avdragen innan under det år som du flyttar, kan du halvera kostnaden och får en bra och billig flyttstädning. Anlitar du en erfaren städfirma vet de vad som krävs vid en flyttstädning. Fortsätt läsa här om ett företag som utför flyttstädningar i Örebro.

Den längre flytten är tuffare

16 Apr 2018

Att flytta kommer ofta med tudelade känslor. Å ena sidan är man förväntansfull och står redo att vända blad för att påbörja ett nytt kapitel i sitt liv. å andra sidan ska man bryta upp från ett invant mönster och lämna en bostad som man trivts i och har goda minnen ifrån. Särskilt påtagliga blir de senare känslorna om flytten i fråga sker från en stad till en annan och ifall avståndet dem emellan är långt.

Ska du exempelvis flytta från Södertälje till Helsingborg för att du fått ett bra arbete där så är det inte bara att borsta bort alla minnen, låsa dörren och sticka. Nej, dels så har du ett behov av att säga adjö till Södertälje också; en vemodig känsla som innebär att du ska säga hejdå till gamla arbetskollegor, släkt och vänner. Dels så har du också själva flytten i sig att ordna med också. något som inte är del lättaste vid en flytt som är så pass lång. skulle du flytta inom Södertälje så skulle du förmodligen, med hjälp av vänner, kunna klara dig helt på egen hand.

Så är sällan fallet då man ser till längre flyttar där man ofta som flyttande måste ta professionell hjälp - åtminstone vid någon del av flytten. del av flytten? Ja, delar man upp en flytt så handlar det primärt om tre stycken delar: packning och bärande, transport och efterarbete i form av en flyttstädning.

Den senare punkten är den vanligaste då det kommer till att ta hjälp. Av förklarliga skäl: du vill knappast åkatillbaka från Helsingborg enbart för att genomföra en flyttstädning i Södertälje, eller hur?

Ta hjälp hela vägen vid din flytt

Det är således inte ovanligt att man vid en flytt till en annan stad anlitar en städfirma som sköter den obligatoriska flyttstädning som ingår i en flytt. Det har dels den logistiska förklaringen vi gick igenom ovan - att man inte vill åka långt enbart för att städa. dels så finns en ekonomisk förklaring också. En flyttstädning inkluderas nämligen i Rut-avdraget och det gör att man som kund kan dra av halva beloppet för arbete på sin deklaration med ett årligt tak på 25.000 kronor.

Det som är intressant numera är följande: numera så är även flytten i sig inkluderat i denna förmånliga skatterabatt. Du kan alltså anlita en flyttfirma för att packa, bära och transportera alla dina saker från Södertälje till Helsingborg och - på samma sätt som fin flyttstädning - dra av halva arbetskostnaden. Det här öppnar helt nya möjligheter - både för dig som kund och för företag som håller sig i framkant. Som exempel kan vi säga att det idag finns flertalet städföretaget som utvidgat sin verksamhet så tillvida att de även kan bistå med att flytta. Man har alltså blivit en slags hybrid mellan en städ- och en flyttfirma och det är verkligen ingen dum idé att ta denna hjälp vid en längre flytt.

Du köper en tjänst där både flytt- och flyttstädning ingår, du använder ditt rut-avdrag och drar av halva arbetskostnaden - en summa som ofta är dragen direkt på fakturan också. Det enda jobb du behöver göra är att kolla upp huruvida du är berättigad att använda Rut (det kan du göra direkt på Skatteverkets hemsida) och att kolla upp vilka företag som erbjuder den här lösningen och kombinationen.

Vi skulle säga att det här är en lösning som passar vid varje flytt, men som är speciellt anpassad för just de längre typerna där du som flyttande ska installera dig i en helt ny stad. Genom detta så blir avskedet lättare och stressen betydligt mindre.

Flyttstädning - är det nödvändigt?

8 Mar 2018

Det enkla svaret på frågan i rubriken är – ja! En flyttstädning är nödvändig att genomföra. Anledningen till detta är att en flyttstädning kommer att underlätta för nästkommande personer – alltså de som ska flytta in i den bostad du bott i. Du vill ha städat då du flyttar till en ny bostad och på samma sätt så vill också andra det. På det stora hela så handlar det om att underlätta för varandra och att visa lite respekt. Att en flyttstädning är jobbig däremot, det är en helt annan femma. Det går inte att förneka att den tar tid att genomföra, att den kräver stor koncentration och att det är fysiskt ansträngande att hålla på med en flyttstädning. Har du aldrig gjort detta så kan vi säga att du ska flytta ut från din lägenhet och behöver en flyttstädning i Malmö och att den flyttstädnings om är ålagd dig att genomföra innehåller följande moment:

 • Köket. I köket ska alla skår torkas ur, kyl- och frys ska rengöras (och frostas ur), ugn och spis måste vara ordentligt rengjorda. Fläkten ska vara städad, alla bänkskivor ska torkas av och alla hyllor ska vara fria från damm och smuts
 • Badrummet Toaletten ska vara skinande ren. Badkar och dusch likaså. Kakel och fogar ska vara fria från avlagringar. Handfat ska vara ordentligt rengjort och alla skåp ska städas
 • Golv Alla golv ska dammsugas och skuras.
 • Fönster Samtliga fönster ska putsas - på alla fyra sidor. Mellan fönstren ska det vara rengjort och även persienner ska dammtorkas
 • Övrigt Garderober som ska lämnas ska också städas, alla skåp ska torkas ur, förråd ska tömmas, takarmaturer torkas av, lister dammas och så vidare

Ta hjälp med din flyttstädning

Som synes så handlar en flyttstädning om att precis allting ska städas i den gamla bostaden. Det är något som tar lång tid – ofta längre än vad man trott – och därför så kan det definitivt finnas ett värde i att strunta i sin flyttstädning. Strunta i, som att låta någon annan sköta den.

Det som numera är möjligt är nämligen att använda rut-avdraget vid en flyttstädning. Det innebär att du kan anlita en städfirma i Malmö som sköter allt jobb och där du drar av halva beloppet för arbetet på din deklaration.

Det finns två saker att tänka på gällande denna lösning:

1) se till att du är berättigad att använda RUT-avdraget. Det kan du kolla upp genom att ringa Skatteverket eller genom att besöka myndighetens hemsida och logga in med ditt bank-id.

2) anlita rätt företag. Du vill inte betala för ett fuskjobb och tvingas städa om själv. Undersök innan och ring gärna referenser för att säkerställa kvalitet. Se även till att företaget närvarar vid besiktningen så att de direkt kan städa det som det eventuellt finns missnöje kring.

Att flytta till Helsingborg från Stockholm

7 Feb 2018

Den som ska flytta till Helsingborg från Stockholm har kanske en del att fundera på, beroende på hur bekant man är med staden på förhand. Kring vilken eller vilka stadsdelar är utelivet centrerat? Vilka områden är bäst om man har barn? Hur ska flytten skötas rent logistiskt? I den här texten försöker vi svara på några av de vanligaste frågorna så gott vi kan.

Vilka stadsdelar är hetast?

Vilken stadsdel som är bäst att välja om man ska flytta till Helsingborg från Stockholm är såklart subjektivt. Beroende på vad man söker ser det annorlunda ut. Det är till exempel populärt bland barnfamiljer välja till exempel Laröd, Husensjö eller Maria Park. Om man kan tänka sig att bo lite utanför stan kan den med barn välja Raus, Ättekulla eller Råå.

Bostadspriserna ser olika ut i respektive område och det är därför bra att titta på aktuell försäljningsstatistik för att bilda sig en uppfattning och kunna göra rätt val. Ett annat område som är populärt bland barnfamiljer är Rydebäck, som har nära till stranden och ligger 9 minuter med tåg bort från centrala Helsingborg. För den som vill bo mitt i staden kan Tågaborg vara ett bra alternativ, även om bostadspriserna tenderar att vara lite högre där.

Restider

Vill man flytta till Helsingborg från Stockholm får man vara beredd på ganska långa restider om man ska besöka sin gamla stad. Med bil tar det ungefär sex timmar, men ska man stanna och äta och sträcka benen kan det ta lite längre än så. Tar man tåget går det lite snabbare än så, även om det kan variera beroende på avgång. Ett annat alternativ är att ta bussen, som kan ta uppemot sju timmar. Ett besök över dagen är det alltså knappast tal om.

Ordna det själv eller med hjälp av flyttfirma?

Du kan antingen sköta flytten själv eller låta en firma ta hand om det. Det finns såklart för- och nackdelar med båda, där nackdelen med att låta en flyttfirma sköta det i princip är att det är dyrare. I övrigt är det mycket bekvämt att inte ha ytterligare ett moment att ta hand om i flyttstressen. Det är dessutom en lång sträcka att köra, och om man inte är van vid att köra större bilar kan det vara bäst att överlåta det hela till en entreprenör. Här kan du läsa mer om vad som ingår.

Men visst kostar det lite mer pengar. Många väljer därför att helt enkelt hyra en större skåpbil eller mindre lastbil hos en mack. Vanligtvis brukar man kunna hyra på en plats och lämna fordonet på en annan. Ska man flytta till Helsingborg från Stockholm och sköta flytten på egen hand är det här troligen det bästa valet.

Få hjälp med flyttstädning i Gävle

13 Jan 2018

Att flytta är ett helt företag. Ett jobb som man blir mindre och mindre sugen på för varje gång man gör det. Visst finns det många positiva aspekter med att flytta – som kanske i längden överväger – men när man står mitt uppe i det känns det mesta som att det här definitivt är sista gången. Men saker händer i livet, och behovet av ett extra rum eller kanske en mindre lägenhet med lägre hyra växer sig allt större- och så står man där med ett nytt hyres- eller köpekontrakt och börjar tänka på allt jobb som måste göras innan man kan slå sig till ro i den nya bostaden

Flyttpackning

Att flyttpacka är ju förstås ett jättearbete, men det kan också vara roligt och spännande, i alla fall till en början. Börjar man i god tid kan man ta det lugnt och passa på att rensa ut sånt man inte behöver längre. Man kan även märka kartonger med innehåll och vart de ska i nya bostaden för att förenkla uppackningen. Men ju närmare man kommer flyttdatumet desto mer sprider sig paniken och desto slarvigare sker packningen. PÅ flyttdagen har man lyckat s mobilisera bekantskapskretsen eller en flyttfirma och försöker dirigera arbetet så gott det går, medan man hela tiden tänker på vad som återstår – flyttstädningen.

Flyttstädning

Flyttstädning måste nog vara den minst populära sysslan i samband med en flytt. Lyckligtvis finns många bra städfirmor i Gävle som kan hjälpa dig med flyttstädningen när du behöver tänka på annat. Anlitar du hjälp med flyttstädning i Gävle behöver du inte gruva dig fullt lika mycket inför en flytt utan kan kanske till och med njuta en smula av det.

Minutiöst och noga kontrollerat

En flyttstädning är den ultimata städuppgiften, här ställs allt på sin spets. Dessutom har du de nya ägarnas kritiska blick att förhålla dig till, till skillnad från när du drar runt dammsugaren hemma till vardags utan någon som ska bedöma ditt jobb. Oräkneliga är bråken kring flyttstädning mellan de gamla och de nya ägarna om flyttstädning och en slarvigt utförd städning kan resultera i att du får bekosta en omstädning, något som sannerligen kan kännas bittert efter allt arbete du trots allt lagt ner.

Har du anlitat en städfirma behöver du inte bekymra dig om sånt. Tycker de nya ägarna att flyttstädningen inte är tillräcklig kan du hänvisa till städfirman som tar den diskussionen med de nya ägarna. Själv kan du ägna dig åt att i lugn och packa upp kartonger och bo in dig i din nya bostad. Dessutom blir faktiskt flyttstädningen betydligt mer noggrann om den utförs av en städfirma. Professionella städare vet exakt vad som ska göra och hur man gör det på bästa sätt. De har de bästa verktygen, materialen och rengöringsprodukterna för att göra jobbet och de lämnar inget åt slumpen. En bra städare tar sitt yrke på allvar och en flyttstädning är inget konstigt, det är något de gör varje dag.

RUT-avdrag

Det bästa av allt är att det inte ens är speciellt dyrt. Med flyttstädning kan man utnyttja RUT-avdraget som är på hela 50%, något som verkligen syns på fakturan. En flyttstädning i en trerummare utförd av en bra städfirma i Gävle kan med RUT-avdrag kosta så lite som 2000:-. Det är egentligen ingenting att fundera över, det är bara att slå till. Här kan du läsa mer om flyttstädningar; www.flyttstädninggävle.se.

Så mycket tjänar en städare i Helsingborg

10 Jan 2018

Som en tjänst för sina medlemmar sammanställer fackförbundet Kommunal sina anställdas löner och skapar statistik över detta varje år. Detta både utifrån olika arbetsområden samt olika delar av Sverige. Skillnaden i procent är relativt stor beroende på var man bor vilket kan bero på hur kommunen prioriterar samt utbud av arbetskraft. Enligt denna statistik tjänade en kommunalt anställd städare i Helsingborg 22 730 kr i medellön under 2017. Det är en bit under den totala genomsnittslönen i Sverige vilket visar tydligt att städare överlag är ett låglöneyrke. Delvis beror detta på att någon högskoleutbildning inte krävs. Men samtidigt är detta inte den enda faktorn som avgör lönen. En park- och trädgårdsarbetare tjänade nämligen, samma år, i medel ca 4000 kr mer.

Arbetsuppgifter

Städare som är anställda av kommunen i Helsingborg arbetar främst med att städa offentliga lokaler som kommunen driver. Det kan vara bibliotek, kontor, skolor m.m. Det får däremot inte vara privata lokaler då kommunala företag inte får konkurrera med privata företag. Det gör också att den medellön som presenteras för städare enbart gäller för kommunanställda och inte privatanställda. Dessutom är medellönen enbart baserad på den fasta lönen och någon hänsyn har inte tagits till eventuellt OB.

Privata städsektorn mycket stor

Det är viktigt att påpeka att den medellön som Kommunal räknat ut enbart gäller för medlemmar hos dem och personer som jobbar med att städa inom Helsingborgs kommun. Det gäller däremot inte för privata städföretag. Den privata städsektorn är mycket stor både mot företag och privatpersoner. Framförallt skapade införandet av RUT-avdrag en explosionsartad utveckling av hemstädning och andra löpande städtjänster. Med avdraget blev totalkostnaden för hemstädningen hälften så hög vilket gjorde att allt fler vågade på att testa denna bekvämlighet.

Omöjligt veta lönen inom privat sektor

Hur hög medellönen är inom privat städsektor i Helsingborg är däremot mycket svårt att avgöra. Detta inte minst eftersom de anställda till stor del är med i olika fackförbund och vissa inte alls är fackligt ansluten. Dessutom har många städföretag valt att ge timlön enbart vid de olika städtillfällena istället för månadslön. Ett stort antal personer jobbar löpande som ”vikarier” eller på timme och får veta dag för dag hur mycket de får jobba. Efter att de genomfört en hemstädning vet de exakt vad de tjänat och det kan då vara högre än vad en kommunalt anställd person hade fått. Däremot innebär en anställning en betydligt större trygghet och detta inte minst vid sjukdom, arbetslöshet och liknande. Vill du veta mer, läs gärna denna site.

Enkelt att flytta till Helsingborg från Södertälje

24 Dec 2016

Överlag så kan man säga att flyttar blivit lite enklare att genomföra. Detta både sett till att man exempelvis har ett större utbud av fordon att välja på och sett till alla fördelar som idag kommer då man anlitar professionell hjälp. Gällande fordon så kan man peka på en markant skillnad i de motorparker som finns hos bensinstationer nu jämfört med förr; det finns helt enkelt en större chans att hitta ett bar – läs stort – sådant.

Tjänsterna då; vad kan du förvänta dig då du anlitar en flyttfirma i Södertälje och en städfirma för den efterföljande flyttstädningen? Ja, framförallt så kan du förvänta dig att du vid båda dessa tjänster numera kan använda dig av ditt rut-avdrag vid dessa tillfällen. Det vill säga; tidigare kunde du bara använda rut-avdraget för din städning – men sedan augusti 2016 så räknas även flytten och en flyttfirma som en hushållsnära tjänst. Vi skulle säga att du vid kortare flyttar och i synnerhet inom samma stad kommer att tjäna på att flytta själv; men vi skulle säga att du vid en längre flytt definitivt kommer att tjäna på att ta hjälp – både med flytten och med flyttstädningen.

Vi tänkte visa på vilka fördelar som finns i att ta hjälp vid en flytt till en annan stad och vi kan säga att du ska flytta från Södertälje till Helsingborg. Du flyttar av den enkla anledningen att du fått jobb i den ständigt växande Öresundsregionen och du – och din familj – lämnar således det trygga Södertälje bakom er. Hade flytten skett till Stockholm, Nyköping eller inom Södertälje – ja, då hade detta projekt kunnat skötas av er, med lite hjälp från vänner – med det dryga avståndet – dryga 53 mil -  till Helsingborg gör att professionell hjälp helt enkelt är ett måste. Här kommer då några fördelar med detta, uppradade i punkter:

 • Ni kan åka i förväg: det absolut nödvändigaste kan ni ta med er till Helsingborg och åka i förväg. Att komma på plats i det nya hemmet, rent känslomässigt, och slippa jobba med att bära, hitta parkeringar, hitta överhuvudtaget (en ny stad ställer alltid till det) är värt väldigt mycket. Och – naturligtvis så tar ni också er bil. Hur skulle ni annars fått ner den?
 • Allt packas och transporteras säkert. Fördelen med många flyttföretag idag är att de är flexibla och måna om sina kunder. Det innebär att man kan – för lite extra pengar – lämna över hela flytten i deras händer. Ni kan alltså lämna ert hus i Södertälje vind för våg och låta flyttfirman sköta allt packande.
 • Ni kan vända på den första punkten. En nästan ännu mer gångbar idé är att du och din familj stannar i Södertälje över exempelvis helgen. Bor hos några vänner, ser till att säga adjö till alla släkt och till staden i stort; därefter så kör ni de dryga 53 milen till Helsingborg och möts av en bostad där allting står på plats. Många flyttföretag erbjuder även den tjänsten.
 • Ni får ett bättre pris. Dels genom ruta-avdraget och dels genom att det faktiskt finns fler än ett flyttföretag i södertälje. Ni kan således använda konkurrensen och vända den till en ekonomisk fördel. Kontakta fler och var inte rädd för att förhandla.
 • Ni slipper återvända. Vi nämnde att många flyttföretag är flexibla – men vi ska även nämna att många flyttföretag har nära samarbeten med städfirmor. Där kan du med fördel försöka baka ihop ett paketpris för både flytt och flyttstädning. Att åka från Helsingborg tillbaka till Södertälje enbart i syfte att städa – det faller på sin egen orimlighet.