Rusta och matcha - ett program som leder till jobb

Många vill göra gällande att arbetslösa egentligen är lata och att de bara vill ha en massa pengar för ingenting. Det finns ingen som helst sanning i detta. Faktum är att de allra flesta människor vill arbeta, ha en lön och att få känna sig behövd och uppskattad. Att vara arbetslös är att vara ekonomiskt handikappad och att känna sig mindre värd - det är den sanning som många idag upplever. Hur ska man då bryta cirkeln?

Genom att anmäla sig till Rusta och matcha - en ny tjänst från Arbetsförmedlingen - så får man en enklare väg fram till jobb. Här nedan följer lite information och viktiga punkter om vad Rusta och matcha innebär och vilka fördelar som finns med programmet.

  • Rusta och matcha finns idag i 85 svenska kommuner och fungerar som ersättare till den tidigare tjänsten Stöd och Matchning. Du kan be arbetsförmedlingen om hjälp med anmälan till tjänsten.
  • Rusta och matcha förbereder dig för jobb eller studier. Alla är unika och har unika egenskaper. Detta innebär att man också kan hitta helt nya områden och branscher att söka jobb inom. Rusta och Matcha har utbildade lotsar som är experter på att öppna nya dörrar för varje individ. Vad är du bra på?
  • Stöd och vägledning. Du kommer att få hjälp med allt från att skapa ett säljande CV vidare till att finslipa på intervjuteknik. Utöver detta så kommer du även att få använda ett stort kontaktnät samt hela tiden ges motiverande samtal. Rusta och Matcha erbjuder även enklare datautbildning i syfte att alla deltagare ska kunna möta de behov som idag ställs av arbetsgivare och företag.
  • Betalning vid sysselsättning. Ännu ett program där leverantören kan sko sig på att locka deltagare? Långt därifrån. Rusta och matcha får inte betalt förrän en deltagare erbjudits sysselsättning och det är en tydlig skillnad: man arbetar för att du ska få ett jobb - tillsammans med dig. Du och din lots blir ett lag som arbetar för varandra.
15 Oct 2022