Att köpa pool ovan mark

Har du en dröm om att köpa pool? Känns det som ett alltför stort ingrepp i trädgården? Lösningen är att skaffa en pool som anläggs ovan mark. Läs tipset här.

Är du sugen på att skaffa pool? Känns det som ett alldeles för stort projekt? Framförallt är det allt underarbete som behövs som avskräcker, eller hur? Att gräva och stabilisera marken, plan botten och raka väggar under jorden. Hur gör man ens det? Går det att få in en grävmaskin, om än aldrig så liten, i trädgården?

Svaret på dina funderingar är naturligtvis att skaffa en pool som ligger ovan mark. Då behövs inget grävarbete alls. Det är faktiskt inte alls en dum kompromiss för att ändå få den där möjligheten att bada hemma i trädgården som du önskar.

Köpa pool – och bygga altan

Det finns hyfsat stora ovanmark-pooler på marknaden. Ni kommer att kunna bada hela familjen samtidigt om ni vill. Men installationen blir inte lika permanent. Det går enkelt att återställa gräsmattan om ni någon gång tröttnar på att ha pool – kanske när barnen vuxit upp och lämnat hemmet.

Ett tips för att få det snyggt och praktiskt är att integrera en rund pool ovan mark med en träaltan. Om du har möjlighet att bygga en sådan upphöjd altan i anslutning till huset så kan poolen vara nedsänkt i den, trots att den fortfarande står på marken. Runt sidorna av altanen gör du träväggar, med en lucka så att du kan komma in till pump och annat. Fiffigt, inte sant?

15 Oct 2022