Hur gör man om man vill bygga ett lågenergihus?

Vill ni bygga ett lågenergihus men vet inte riktigt hur ni ska gå tillväga? Det finns byggföretags som är specialiserade på detta och som även kan rita huset.

Ett lågenergihus har, som namnet ger sken av, väldigt låg energiförbrukning. Vill man vara helt säker på att hålla energikostnaden nere ska man definitivt välja ett lågenergihus om man ska bygga nytt. Det krävs särskild kunskap för att bygga ett lågenergihus och att använda sig av vanliga hantverkare duger inte.

Tack och lov finns det flera byggbolag i Sverige som erbjuder arkitektritade nyckelfärdiga lågenergihus med totalentreprenad. De kan även hjälpa till att rita ett unikt lågenergihus anpassat efter de behov och den tomt man har. Vissa tomter är också unika och för att man ska få bygglov måste energihuset anpassas till omgivningen, vilket byggbolaget kan hjälpa till med.

Ta hjälp av företag som är experter på att bygga lågenergihus

Vill man bygga lågenergihus ska man boka ett kostnadsfritt möte med ett byggbolag som är specialiserat på lågenergihus. Har man redan en tomt kan det vara bra att ses där eftersom det då blir lättare att förstå varandra och att visualisera byggprojektet. Skriv gärna en lista med saker som är viktiga med huset.

Ska det exempelvis vara en enplansvilla i vinkel eller ett tvåplanshus med punschveranda? Ju fler detaljer och önskemål man har, desto bättre. Tänk också inredningsmässigt och ta gärna med inspirationsbilder. Då blir det lättare för byggföretaget att ta fram en korrekt offert med tillhörande ritningar.

24 Oct 2022