Markiser i Helsingborg - skydd mot sol och regn

En varm sommardag kan ett rum bli alldeles stekhett. Med markiser i Helsingborg får du ett bra skydd mot solinstrålning och du sätter färg på fasaden.

En markis pryder ditt hus eller din uteplats, men framförallt har en markis praktiska funktioner. Det är naturligtvis härligt när solen lyser, men ibland värmer solinstrålning upp ett rum lite väl mycket. Att kunna fälla ut en markis ger lindring och svalka.

Hur bra skyddar en markis mot solinstrålning? Med en markis kan du ta bort uppemot 95 procent av värmestrålningen, eftersom ljusstrålarna inte når fram till dina fönster. Med en markis skyddar du också dina möbler från att successivt bli blekta. Om du har en markis uppsatt eller utfälld vintertid, skyddar du också mot kyla.

Typer av markiser i Helsingborg

Vill du bygga ett uterum eller en pergola? Tänk på att det kan bli olidligt varmt om solen ligger på och luften står still i rummet. Med en pergolamarkis får du en bra lösning. Du får ett öppningsbart tak som medger luftcirkulation. När du stänger igen markisen får du ett tak som skyddar mot regn och vind.

Att välja markis till fönster, över uteplats eller till ett uterum är inte helt enkelt. Färg och utseende är en sak, men framförallt måste oftast en markis skräddarsys och måttbeställas. Om du ska köpa markiser i Helsingborg ska du ta kontakt med en firma med expertkunnande. Du får ett hembesök och du väljer markis och experten tar mått. Du kan beställa markiser inklusive montage.

10 Oct 2022