Ta in hjälp med flyttstädningen

Flyttstädning är något som är mycket viktigt men inte särskilt motiverande eftersom man bara vill till det nya boendet och påbörja upppackningen och börja "boa" sig och göra sig hemmastadd. Det är dock något som måste göras och dessutom oerhört noggrant. 

När man lämnar sin gamla bostad så måste såklart den nya ägaren eller hyresgästen mötas av en ren och fräsch bostad precis som man själv vill när man flyttar in. Det hör inte bara till god sed att städa efter flytten, det finns risk att den utflyttande parten kan bli debiterad för en extra städning om den inte är korrekt utförd.

Noggrann flyttstädning

I en flyttstädning ska alla de traditionella utrymmena i bostaden noga städas, men även utrymmen som förråd, källare, vind och garage och liknande. Och den utflyttande parten är ansvarig att detta sker.

Alla utrymmen såväl inne och ute ska även vara tömda på förenål. Inne ska bostaden var grundligt städad. Förutom vanlig dammsugning och torkning av samtliga rum är det också viktigt att golvbrunnar, väggar, dörrkarmar, fönster, toaletter och skåp rengörs. Även vitvarorna måste rengöras genom att man drar ut dem och städar bakom.

Tid för annat

Det är mycket smidigt och skönt att få hjälp med flyttstädningen. Då frigörs tid effektivt för allt annat som måste ordnas vid flytten och man slipper oroa sig för att det inte ska bli tillräckligt rent. När man anlitar en städfirma får man en perfekt utförd städning enligt konstens alla regler.

Man får en garanti på att allt är i sin ordning och eventuella brister åtgärdas kostnadsfritt och kan få städningen utförd precis när man önskar det. Så boka inte städningen i god tid före flytten.

Ta hjälp av RUT-avdrag för hushållsnära tjänster

Självklart kostar det en slant när man anlitar städhjälp och då är det bra att städhjälp ingår i det så kallade RUT-avdraget. Det har blivit mycket populärt på grund av att det är så enkelt. Det enda man behöver göra är att säga till städbolaget så dras det av på fakturan. Kriterierna är att man måste vara över 18 år och skriven i Sverige. Man får då 50 procent avdraget på slutsumman. Det gäller på arbetskostnaden och man får dra av upp till 25 000 kronor om man är 18-65 år. Är man över 65 år är summan 50 000 kronor per år. 

Söker du en duktig och pålitlig städfirma i Norrtälje som kan flyttstädning kan du läsa mer här: www.flyttstädningnorrtälje.biz.

29 Jun 2019