Svårt att välja hus?

Ska du flytta, eller har du nyss flyttat till Helsingborg? Det är bara att gratulera att du har valt den trevliga staden Helsingborg till din hemstad. Helsingborg är på många sätt Sveriges port ner till kontinenten. Det är därifrån som åker ner till Danmark. Det är svenska gräddhyllan och många svenskars stolthet, staden Helsingborg. Staden är en gammal vikingastad i och med sitt strategiska läge. Närheten till Danmark gjorde staden utsatt för danska och svenska kriser med krigigheter som följd av strider om dominans över Öresund. Det var först efter 1700-talet som Helsingborg fick vara i fred som stad.

Stadens strategiska läge har gjort att staden har många turister antingen på väg till Danmark (från Sverige), eller på väg till Stockholm (från Danmark). Stadens goda läge nära havet har historiskt gjort staden till en av de mest strategiska hamnstäder med stor sjöfart. Helsingborg har alltid kopplat ihop de två största motorvägarna Riksettan och Rikstvåan, men numera går motorvägarna runt staden i stället för in i den.

Letar ni hus?

Letar man efter ett hus, eller bostadsrätt, visar en snabb sökning på hemnet.se att det i nuläget finns kring 280 hus, radhus eller bostadsrätter att välja mellan. När man är ute och letar efter ett nytt hus kan det finnas några olika aspekter som är viktiga när det kommer till hus och vad man anser är viktigt; finns det några miljövänliga funktioner som kan vara viktiga att ha. 

Vill man ha det där lilla extra, kan man leta efter smarta hus; så kallade KNX-hus. Ett KNX-hus är ett så kallat smart hus, som är extra energisnålt och har integrerade funktioner som är ihopkopplade med varandra. De husen är utrustade med sensorer som antingen kan släcka, tända eller sända signaler, till dig som är husägare. Särskilt viktigt är det om man är bortrest, kan huset så att säga vakta sig självt genom att lampor kan tändas och släckas så att det ser ut som att någon är hemma.

Köp hus med egen elproduktion

Man kan skaffa sig ett hus med egen elproduktion och som har solceller på taket. Med hjälp av dem kan man få hela sitt hus försett med den el som huset behöver. På det sättet kan man spara el och lägga de kostnaderna på trevligare saker än dyr el. Solcellerna som monteras på tak, håller länge och kräver inget underhåll, de garanterar att du får den el som du behöver till huset. Läs mer om både KNX-hus och solceller på hus här.

28 Aug 2018