När du behöver flyttstädning i Helsingborg

När man ska flytta är det alltid mycket att göra. På relativt kort tid ska man (oftast) packa, rensa ut allt man inte vill ha med sig eller sälja eller ge bort. Samtidigt ska man packa ner allt och helst inte glömma något som man upptäcker för sent att man inte har sett eller glömt bort packa ned. Dessutom, som om det inte var nog med själva flytten, packningen och att bära ut allt och sedan bära in dem igen. Sedan måste man utföra en flyttstädning i Helsingborg innan man kan lämna den gamla bostaden i Helgingborg. Då kan det vara bra att ha en kom-ihåg-lista som hjälp för allt som bör göras. Så är det bara att checka av den vartefter man är klar med uppgifterna.

  1. Boka flyttbil – att boka flyttbild, eller flyttfirma är bland det absolut  viktigaste då många ofta vill flytta under samma datum under en månad; antingen i början eller slutet av månaden. De flesta betalar ju för sin bostad i början eller slutet av månaden - de flesta i slutet av månaden. Och man vill helst inte ha dubbla boenden. Därför vill de flesta flytta i slutet av månaden. Ska man då få en flyttbil just när man behöver det, bör man vara tidigt ute och boka flyttbil eller flyttfirma
  2. Skaffa packlådor/Ikeakassar – det är alltid bra att se till att ha hemma packlådor, eller varför inte Ikeakassar? Packar man i Ikeakassar ser man till att inte packa för tungt och det blir lättare bära sakerna då.
  3. Börja med att packa allt i garage och förråd – att börja packa allt som finns i garaget och i förrådet är bra, därför att man då inte riskerar att glömma bort att packa de sakerna. Dessutom är det sällan som man behöver använda de saker som man har där.
  4. Packa allt i garderober – när man är klar med garaget och förrådet är det en bra början att packa det man har skuffat undan i garderoberna. Det är sällan man använder allt man har i dem.
  5. Skruva isär alla möbler – den som är väl förberedd ser till att skruva isär möblerna. Genom att ha dem isär är de både lättare att flytta och så riskerar man inte att de far illa eller är skrymmande.
  6. Flyttstäda – här måste man i princip städa och rengöra precis allt mellan golv och tak, i alla rum. Glöm inte städa trädgården, altanen och balkongen.
  7. Hämta flyttbil och transportera alla saker – har du bokat flyttfirma behöver du inte komma ihåg detta moment, om inte bör du hämta bilen tidigt på morgonen och köra alla saker. Tveka inte fråga sikt och vänner om bärhjälp. Det är bättre det än att skada ryggen. Bjud på match dryck som tack, och sedan lär de vilja ha din hjälp när de behöver det senare.
  8. Packa upp och möblera – sista momentet och snart är du klar med hela flytten. Detta är bästa delen och trevligast!
23 May 2019