Flyttstädning – en RUT-tjänst

Många som flyttar tror att de kan göra avdrag på själva flyttjänsten, men det stämmer inte. Det är ju så bekvämt och praktiskt att anlita en flyttfirma som gör allt det tunga lyftandet åt en. Tänk att bara packa sina egna personliga tillhörigheter och sätta sig bekvämt i bilen och sedan öppna dörren till sin nya bostad i Helsingborg och sedan få alla sakerna på plats av flyttfirman. Vissa flyttfirmor erbjuder hela paketet med flytten; de kommer och packar sakerna, flyttstädar och packar upp alla saker sedan på det nya stället. Men det är bara flyttstädningen som är avdragsgill som en RUT-tjänst.

Ska du flytta från Örebro?

Säg att du ska flytta från Örebro och letar efter ett företag som kan komma och flyttstäda. Då behöver du anlita ett städbolag som har en god renommé. Du vill ju helst att de gör städningen så bra att den blir godkänd av dem som flyttar in i din gamla bostad och som inte kostar skjortan. Du kan alltid googla flyttstädning Örebro, så får du förslag av Google på flertalet firmor som flyttstädar i Örebro.

Detta bör firman göra för dig

I köket

 1. De bör rengöra kaklet på väggar och eventuellt golv
 2. Rengöra spis, på och bakom spisen
 3. Rengöra ugn och ugnsplåtar och -galler
 4. Rengöra kyl och frys, plus alla lådor och hyllor
 5. Rengöra diskbänk och arbetsbänk
 6. Rengöra alla köksskåp och luckor in- och utvändigt.

I badrummet

 1. Rengöra väggar och golv
 2. Rengöra toalettstol, badkar och duschkabin
 3. Rengöra golvbrunn
 4. Rengöra badrumsskåpet och speglar
 5. Rengöra handfat på ovan- och undersidan

I alla rum

 1. I alla rum bör de rengöra fönster, fönsterbrädor och fönsterkarmar
 2. Torka av alla innerdörrar 
 3. Torka av alla lister, såsom golv- och dörrlister
 4. Rengöra golv, väggar och och tak från damm
 5. Rengöra elementen på utsidan och bakom elementen

Balkong eller altan

 1. Ta bort allt som kan finnas på balkkong eller altan
 2. Rengöra balkong eller altanen

Att anlita en städfirma för flyttstädningen

När du väljer städfirman som ska utföra själva flyttstädningen åt dig bör du välja en städfirma som är erfarna av flyttstädning, eftersom den är så mycket viktigare än den vanliga hemstädningen. Det är viktigt att de gör städningen omfattande och nogrannt. Be därför om både offert och referenser. Kom ihåg att själva flyttstädningen är avdragsgill. Har du tur och inte använt dig av RUT-avdragen innan under det år som du flyttar, kan du halvera kostnaden och får en bra och billig flyttstädning. Anlitar du en erfaren städfirma vet de vad som krävs vid en flyttstädning. Fortsätt läsa här om ett företag som utför flyttstädningar i Örebro.

23 Apr 2018