Enkelt att flytta till Helsingborg från Södertälje

Överlag så kan man säga att flyttar blivit lite enklare att genomföra. Detta både sett till att man exempelvis har ett större utbud av fordon att välja på och sett till alla fördelar som idag kommer då man anlitar professionell hjälp. Gällande fordon så kan man peka på en markant skillnad i de motorparker som finns hos bensinstationer nu jämfört med förr; det finns helt enkelt en större chans att hitta ett bar – läs stort – sådant.

Tjänsterna då; vad kan du förvänta dig då du anlitar en flyttfirma i Södertälje och en städfirma för den efterföljande flyttstädningen? Ja, framförallt så kan du förvänta dig att du vid båda dessa tjänster numera kan använda dig av ditt rut-avdrag vid dessa tillfällen. Det vill säga; tidigare kunde du bara använda rut-avdraget för din städning – men sedan augusti 2016 så räknas även flytten och en flyttfirma som en hushållsnära tjänst. Vi skulle säga att du vid kortare flyttar och i synnerhet inom samma stad kommer att tjäna på att flytta själv; men vi skulle säga att du vid en längre flytt definitivt kommer att tjäna på att ta hjälp – både med flytten och med flyttstädningen.

Vi tänkte visa på vilka fördelar som finns i att ta hjälp vid en flytt till en annan stad och vi kan säga att du ska flytta från Södertälje till Helsingborg. Du flyttar av den enkla anledningen att du fått jobb i den ständigt växande Öresundsregionen och du – och din familj – lämnar således det trygga Södertälje bakom er. Hade flytten skett till Stockholm, Nyköping eller inom Södertälje – ja, då hade detta projekt kunnat skötas av er, med lite hjälp från vänner – med det dryga avståndet – dryga 53 mil -  till Helsingborg gör att professionell hjälp helt enkelt är ett måste. Här kommer då några fördelar med detta, uppradade i punkter:

  • Ni kan åka i förväg: det absolut nödvändigaste kan ni ta med er till Helsingborg och åka i förväg. Att komma på plats i det nya hemmet, rent känslomässigt, och slippa jobba med att bära, hitta parkeringar, hitta överhuvudtaget (en ny stad ställer alltid till det) är värt väldigt mycket. Och – naturligtvis så tar ni också er bil. Hur skulle ni annars fått ner den?
  • Allt packas och transporteras säkert. Fördelen med många flyttföretag idag är att de är flexibla och måna om sina kunder. Det innebär att man kan – för lite extra pengar – lämna över hela flytten i deras händer. Ni kan alltså lämna ert hus i Södertälje vind för våg och låta flyttfirman sköta allt packande.
  • Ni kan vända på den första punkten. En nästan ännu mer gångbar idé är att du och din familj stannar i Södertälje över exempelvis helgen. Bor hos några vänner, ser till att säga adjö till alla släkt och till staden i stort; därefter så kör ni de dryga 53 milen till Helsingborg och möts av en bostad där allting står på plats. Många flyttföretag erbjuder även den tjänsten.
  • Ni får ett bättre pris. Dels genom ruta-avdraget och dels genom att det faktiskt finns fler än ett flyttföretag i södertälje. Ni kan således använda konkurrensen och vända den till en ekonomisk fördel. Kontakta fler och var inte rädd för att förhandla.
  • Ni slipper återvända. Vi nämnde att många flyttföretag är flexibla – men vi ska även nämna att många flyttföretag har nära samarbeten med städfirmor. Där kan du med fördel försöka baka ihop ett paketpris för både flytt och flyttstädning. Att åka från Helsingborg tillbaka till Södertälje enbart i syfte att städa – det faller på sin egen orimlighet.
24 Dec 2016