Den längre flytten är tuffare

Att flytta kommer ofta med tudelade känslor. Å ena sidan är man förväntansfull och står redo att vända blad för att påbörja ett nytt kapitel i sitt liv. å andra sidan ska man bryta upp från ett invant mönster och lämna en bostad som man trivts i och har goda minnen ifrån. Särskilt påtagliga blir de senare känslorna om flytten i fråga sker från en stad till en annan och ifall avståndet dem emellan är långt.

Ska du exempelvis flytta från Södertälje till Helsingborg för att du fått ett bra arbete där så är det inte bara att borsta bort alla minnen, låsa dörren och sticka. Nej, dels så har du ett behov av att säga adjö till Södertälje också; en vemodig känsla som innebär att du ska säga hejdå till gamla arbetskollegor, släkt och vänner. Dels så har du också själva flytten i sig att ordna med också. något som inte är del lättaste vid en flytt som är så pass lång. skulle du flytta inom Södertälje så skulle du förmodligen, med hjälp av vänner, kunna klara dig helt på egen hand.

Så är sällan fallet då man ser till längre flyttar där man ofta som flyttande måste ta professionell hjälp - åtminstone vid någon del av flytten. del av flytten? Ja, delar man upp en flytt så handlar det primärt om tre stycken delar: packning och bärande, transport och efterarbete i form av en flyttstädning.

Den senare punkten är den vanligaste då det kommer till att ta hjälp. Av förklarliga skäl: du vill knappast åkatillbaka från Helsingborg enbart för att genomföra en flyttstädning i Södertälje, eller hur?

Ta hjälp hela vägen vid din flytt

Det är således inte ovanligt att man vid en flytt till en annan stad anlitar en städfirma som sköter den obligatoriska flyttstädning som ingår i en flytt. Det har dels den logistiska förklaringen vi gick igenom ovan - att man inte vill åka långt enbart för att städa. dels så finns en ekonomisk förklaring också. En flyttstädning inkluderas nämligen i Rut-avdraget och det gör att man som kund kan dra av halva beloppet för arbete på sin deklaration med ett årligt tak på 25.000 kronor.

Det som är intressant numera är följande: numera så är även flytten i sig inkluderat i denna förmånliga skatterabatt. Du kan alltså anlita en flyttfirma för att packa, bära och transportera alla dina saker från Södertälje till Helsingborg och - på samma sätt som fin flyttstädning - dra av halva arbetskostnaden. Det här öppnar helt nya möjligheter - både för dig som kund och för företag som håller sig i framkant. Som exempel kan vi säga att det idag finns flertalet städföretaget som utvidgat sin verksamhet så tillvida att de även kan bistå med att flytta. Man har alltså blivit en slags hybrid mellan en städ- och en flyttfirma och det är verkligen ingen dum idé att ta denna hjälp vid en längre flytt.

Du köper en tjänst där både flytt- och flyttstädning ingår, du använder ditt rut-avdrag och drar av halva arbetskostnaden - en summa som ofta är dragen direkt på fakturan också. Det enda jobb du behöver göra är att kolla upp huruvida du är berättigad att använda Rut (det kan du göra direkt på Skatteverkets hemsida) och att kolla upp vilka företag som erbjuder den här lösningen och kombinationen.

Vi skulle säga att det här är en lösning som passar vid varje flytt, men som är speciellt anpassad för just de längre typerna där du som flyttande ska installera dig i en helt ny stad. Genom detta så blir avskedet lättare och stressen betydligt mindre.

16 Apr 2018