Att flytta till Helsingborg från Stockholm

Den som ska flytta till Helsingborg från Stockholm har kanske en del att fundera på, beroende på hur bekant man är med staden på förhand. Kring vilken eller vilka stadsdelar är utelivet centrerat? Vilka områden är bäst om man har barn? Hur ska flytten skötas rent logistiskt? I den här texten försöker vi svara på några av de vanligaste frågorna så gott vi kan.

Vilka stadsdelar är hetast?

Vilken stadsdel som är bäst att välja om man ska flytta till Helsingborg från Stockholm är såklart subjektivt. Beroende på vad man söker ser det annorlunda ut. Det är till exempel populärt bland barnfamiljer välja till exempel Laröd, Husensjö eller Maria Park. Om man kan tänka sig att bo lite utanför stan kan den med barn välja Raus, Ättekulla eller Råå.

Bostadspriserna ser olika ut i respektive område och det är därför bra att titta på aktuell försäljningsstatistik för att bilda sig en uppfattning och kunna göra rätt val. Ett annat område som är populärt bland barnfamiljer är Rydebäck, som har nära till stranden och ligger 9 minuter med tåg bort från centrala Helsingborg. För den som vill bo mitt i staden kan Tågaborg vara ett bra alternativ, även om bostadspriserna tenderar att vara lite högre där.

Restider

Vill man flytta till Helsingborg från Stockholm får man vara beredd på ganska långa restider om man ska besöka sin gamla stad. Med bil tar det ungefär sex timmar, men ska man stanna och äta och sträcka benen kan det ta lite längre än så. Tar man tåget går det lite snabbare än så, även om det kan variera beroende på avgång. Ett annat alternativ är att ta bussen, som kan ta uppemot sju timmar. Ett besök över dagen är det alltså knappast tal om.

Ordna det själv eller med hjälp av flyttfirma?

Du kan antingen sköta flytten själv eller låta en firma ta hand om det. Det finns såklart för- och nackdelar med båda, där nackdelen med att låta en flyttfirma sköta det i princip är att det är dyrare. I övrigt är det mycket bekvämt att inte ha ytterligare ett moment att ta hand om i flyttstressen. Det är dessutom en lång sträcka att köra, och om man inte är van vid att köra större bilar kan det vara bäst att överlåta det hela till en entreprenör. Här kan du läsa mer om vad som ingår.

Men visst kostar det lite mer pengar. Många väljer därför att helt enkelt hyra en större skåpbil eller mindre lastbil hos en mack. Vanligtvis brukar man kunna hyra på en plats och lämna fordonet på en annan. Ska man flytta till Helsingborg från Stockholm och sköta flytten på egen hand är det här troligen det bästa valet.

7 Feb 2018